Hugo Colpaert, de manager van Eddy Wally, opent het nieuwe culinaire mekka van Gent in de oude abdij van Baudelo. In de oude stadsbib start hij een nieuw concept en in de aanpalende Baudelokapel komt de Holy Food Market, een delicatessenmarkt.
Ondernemer Hugo Colpaert is bezig met een vernieuwend concept, waar muziek en eten centraal staan. "Het wordt een brasserie met aanpalend een glazen kiosk. Het concept is 'een momentje vakantie in Gent', een plek waar mensen van 's morgens tot 's avonds kunnen vertoeven zonder zich te vervelen", legt de manager van Eddy Wally uit. "'s Morgens vroeg starten we met een ontbijt. De klemtoon in het restaurant zal liggen op bioproducten en vegetarische producten. Daar willen we ook een muziekcomponent aan koppelen. Er zullen blues- en jazzoptredens plaatsvinden. Zo willen we ook een forum bieden aan jong talent. Het wordt helemaal hip", knipoogt Colpaert.

Verbouwingen
De bedoeling was om alles klaar te hebben tegen de Gentse Feesten van 2015. "Maar we zijn nog volop bezig met verbouwingswerken, er moet nog tamelijk wat gebeuren. Momenteel zijn we de publieke toiletten aan het verplaatsen. Alles moet nauwkeurig gebeuren volgens de richtlijnen van Monumentenzorg. Dus het is moeilijk om er een timing op te plakken", zegt Colpaert.

In de Baudelokapel, die in hetzelfde gebouw staat, komt Holy Food Market: een overdekte marktplaats met twaalf delicatessenzaken, waar je ook producten kan proeven. "We haalden onze mosterd in het buitenland, maar toch wordt dit anders. Het pand is uniek in de wereld. Het is een 16de-eeuwse kapel waar Mozart ooit zijn eerste concert heeft gespeeld. Veel mensen weten dat niet", vertelt Ladislas Leys, initiatiefnemer van Holy Food Market.
Opmars

"Gent is aan een opmars bezig in alles wat foodie is", gaat hij verder. "De bedoeling van Holy Food Market is er een volks, sociaal gebeuren van te maken waarbij eten delen centraal staat. Daarvoor zijn we nog steeds op zoek naar jonge, gedreven mensen die een leuk idee hebben en een plek zoeken om het uit te werken. Of gevestigde waarden die hun activiteiten naar Gent willen brengen. In februari kiezen we de kandidaten."

Ook om de Holy Supermarket uit te baten, zoekt Ladislas nog geschikte kandidaten. "We hebben nog een deel van het
 gebouw over, van zo'n 400 vierkante meter. Daar willen we een supermarkt in onderbrengen, waar mensen producten kunnen kopen waarmee ze zelf aan de slag kunnen. In de Holy Food Market kan je immers alleen kant-en-klare gerechten kopen", weet Ladislas. Holy Food Market gaat open in september 2015. (bron: HLN)

Contact:
Holy Food Market,
Ottogracht 1, Gent 
tel. +32 (0) 494 28 25 62 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.