BOUDELO TRIPEL:
De blonde Boudelo-Abdij Tripel 8.5% is een uitzonderlijk Belgisch streekbier met nagisting op de fles. 

SMAAK:
Gebrouwen met de beste hopsoorten en verrijkt met kruiden uit de kloostertuin van de vroegere Boudelo-abdij.
(Karwijzaad, Paradijszaad, Koriander)

Licht, ongefilterd en zacht van smaak met een heerlijke bittere afdronk.

DE NAAM TRIPEL:
Vele mensen vragen vaak waar die naam "tripel" vandaan komt. Dit heeft te maken met de densiteit of alcoholgraad van het bier. Als de paters voor zichzelf brouwden, maakten ze een licht bier voor bij de maaltijd, een 'enkel', en er werd met krijt één kruisje op het vat aangebracht. Het normale bier voor de gasten was een "dubbel", twee kruisjes, wat zwaarder dus ( rond de 6 graden) en het zwaarste bier ( tussen 7,5 en 9 graden) werd "tripel" genoemd, en kreeg uiteraard drie kruisjes op het vat. Vandaag verstaan we onder "tripel" een goudblond bier van hoge gisting met nagisting op vat, tussen 7,5 en 9 graden.  Met tripels zijn we met dit land groot geworden in het wereld-bierlandschap. Het is niet eenvoudig om ze te maken, een spel van temperaturen en de juiste dosage van suikers bij het bottelen. Deze gaan gedurende een drietal weken op een constante temperatuur van 20o in de fles verder omzetten in alcohol en vooral... fruitige esters, die maken het verschil met een niet nagegist bier.