Wat is er heerlijker dan een stuk cake met koffie of een bolletje ijs. Zowel voor het Boudelo-ijs als voor de -cake hebben we het recept. De koffie moet u zelf zetten, tenzij u een bijgepast biertje wenst te ontkurken uiteraard !

Laat het smaken !

Van Boudelobier kan men heerlijk bierijs maken. De subtiele smaak van het bier komt perfect tot uiting. Een mooi evenwicht tussen het romige, zoete van het ijs en de delicate bitterheid van Boudelo Blond.
Of ook heerlijk: een saboyon van Boudelobier?

RECEPT: Meng de dooiers en de suiker en klop dit op tot een witte massa (ruban). Breng de melk aan de kook, voeg al roerend de ruban toe, plaats op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de crème gebonden is. Laat niet meer koken. Verwarm het bier en doe er de suiker bij. Laat inkoken tot de helft. Meng de nog vloeibare coulis onder de massa, laat afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine.

Wist u dat ze bij Brouwerij Boelens een streekbier verkopen dat speciaal voor ons werd gebrouwd? Het is heerlijk om te drinken, maar ook een smaakmaker bij uw gerechten. Hier alvast onze tip:  

Het hertenvlees in blokjes snijden en bestuiven met wat bloem. Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes hertenvlees om en om aanbraden, totdat alle kanten goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, takjes tijm, gekneusde jeneverbessen, bouillon en de helft van het bier erbij doen. In ruim anderhalf uur zacht stoven.

Kook de krabben en laat ze afkoelen in het kookvocht. Haal het vlees uit de scharen en houd de crème van de krabben (inhoud van de schaal) apart voor de saus.

Een perfect familiegerecht om met veel culinaire liefde klaar te maken met een flesje Donker Boudelobier.

Lotte ofwel zeeduivel wordt in het Engels 'monkfish' genoemd. Een verwijzing naar een monnik. Voor ons alweer een reden om een recept voor te stellen met Blond Boudelobier.

Je zou ervan versteld staan hoe lekker het Boudelobier smaakt bij visgerechten.

De monniken van Boudelo aten vroeger voornamelijk vis. De cisterciensers mochten immers geen vlees eten, behalve om aan te sterken bij ziekte. Er waren dan ook grote visvijvers op het domein van de Boudelo abdij.

Dat bracht ons op het idee om een visgerecht te brengen.