Uitgewerkt door Linda Schelfhout.

De bedoeling is dat het verhaal van Reynaert verder leeft en omdat de schrijver van dit wereldberoemd dierenepos van bij ons is, werkte zij een wandeling voor tothiertoe alleen scholen uit.

Naar de toekomst toe zou dit worden aangeboden aan gezinnen, of andere geïnteresseerden.

Voor de scholen ziet het er zo uit :
Wij starten aan de Sporthal te Stekene en binnen maken we kennis met de abdij en het verhaal . Buiten spelen we het ' Wie ben ik ? 'spel waarbij iedereen één van de personages uit het verhaal is en op zoek gaat naar wie hij / zij is . Dan gaan we speuren ( met sporenkaart en pootafdrukken van dieren ) naar sporen van Reynaert . We gaan  langs de beelden in de gemeente . Onderweg wordt er telkens een stukje van het verhaal vertelt maar dat niet alleen , het gaat ook over het verhaal zelf , liegen , bedriegen , over valserikken .... telkens met verwijzingen naar het heden ( films , TV , politiek , vb. liegen in het dagelijkse leven ...) Ook pesten , hebzucht en al die dingen komen aan bod met als rode draad het verhaal .
Eindigen doen we boven in de raadzaal van het gemeentehuis en we ronden af met een toneelstuk , iedereen mag meespelen en kan zijn of haar rol naar keuze invullen.

De wandeling kan aangevraagd worden bij de dienst toerisme te Stekene.