Taal / Langue / Language

Bekijk deze route

Kaart te koop aan 2 euro in Gemeentewinkel Stekene, Dorpsstraat 3.

We vertrekken aan de kerk van Klein-Sinaai. Met onze rug naar de kerk wandelen we naar links. We volgen de Kasteelstraat en wandelen langs Beeweg OLV van de Zeven Weeën die dateert van 1872, na de afwerking van de grote kapel in de Pannenhuisstraat. De beeweg telt zeven kapellen en vertrekt bij de kerk. Albert de Cock bouwde tot 1872 een gotische kapel. Bij zijn dood ontbraken enkel nog deur en venster. Aimé Verberckmoes liet de kapel volledig afbreken en met het materiaal een totaal nieuwe oprichten naast zijn woning in de Pannenhuisstraat. Dit is de huidige kapel 'Nood zoekt Troost'. Deze kapel is de laatste van de beeweg en het opschrift boven de deur verwijst nog naar het oude klooster.
In de Kasteelstraat bij de grote bocht links gaan we rechts de Abelendreef in.

We blijven deze volgen ook al verandert de kasseiweg in een zandwegel. We stappen voorbij de Wittingwegel een bosrijk gebied binnen, namelijk 'De Baggaert' dat eveneens een waterwinningsgebied is.

Aan de slagboom in de brede dreef gaan we rechtdoor. tot de eerste dreef rechtsaf. Ga rechtdoor tot de zandwegel asfalt wordt en ga rechts in de Arendstraat. Op het einde terug rechts en dan als u in de Hinnestraat het bos inkomt direct links de afsluiting van het huis volgen. Volg deze weg tot wanneer u aan een geheimzinnig kruis komt. (zie info) We steken de Kapellestraat over gaan de Zwarte Heistraat in tot de kruising met de Bergstraat-Wildernis. 
Links in de Bergstraat is de Ruiterhoeve waar u kort kunt verpozen.
Onze route is echter rechts in de niet-verharde Vennegrijzenstraat en direkt daarna de Poliaenstraat in.

Aan het eind volgen we rechts Polken, dan links in de Wittingstraat tot aan den Heirweg. Dit is de verbindingsweg Stekene-Moerbeke. We steken over en gaan de Lunterbergstraat in tot aan de Stekense Vaart.

Op de verharde fietsdijk gaan we rechts richting de Koebrug. Steek de drukke baan over en volg de vaart. Rechts ziet u de Boudelohoeve. De Stekense Vaart mondt uit in de Moervaart. U maakt hier een scherpe bocht en enkele honderden meters verderop is er een bocht die vroeger de Draaihoek werd genoemd. In deze omgeving werden rechts de recente opgravingen rondom de Boudelo-abdij uitgevoerd. Aan het picknickbankje slaan we rechtsaf en gaan via de Boudelostraat door de Boudelowijk tot aan de Brugse Heirweg.

Langs de huidige Koebrugstraat was de historische toegang tot de Boudelowijk, 'Bareel' genoemd. Vanaf de 12de eeuw stond daar het Boudeloklooster en kerk. De laatste puinen werden in 1911 afgebroken.

Zo belanden we op de Brugse Heirweg, wandelen even naar links, en steken de Heirweg over. We wandelen de Merlanstraat in waar we nogmaals een nieuwe woonwijk aantreffen.

We slaan rechtsaf, nog steeds in de Merlanstraat. Aan het eind van de straat komen we weer aan de oude spoorwegroute tot het Station. Linksaf en 200 meter verder is het eindpunt waar u iets kunt drinken in Café d'Oude Route.