Taal / Langue / Language

Met ruim 90 deelnemers was de voorbije Trappistenavond een nog groter succes dan vorig jaar.
Ook de niet-alcoholdrinkende chauffeurs mochten plaatsnemen in de zaal, want de verhalen en weetjes die verteld werden door Harry Van Royen over trappist waren voor iedereen interessant.

Gezellige lampenkappen en kaarsen zorgden voor een ouderwetse cafésfeer. De grote tent in de zaal waaronder de hapjes werden bereid en de bierbakken stonden uitgestald, zorgde alsof men op een Frans dorpsmarktje zat.
Historicus legde in detail uit hoe de trappisten zijn ontstaan en welke kloosters met elkaar verbonden waren. Volgende bieren werden geproefd van licht naar donker: La Trappe Wit, Achel blond, Westmalle Wit, Chimay Dorée, Boudelo blond, Orval, Rochefort 10, La Trappe Quadruppel en Westvleteren 12.
Na elk proevertje kreeg het publiek een hapje: opgelegde haring, fricandon, peperkoek met bloedworst, toast met preparé, witte koolstoemp met rookworst, scampisaté met curryroom, warme zwarte woudham.

Er was ook een primeur: een groot deel van de opbrengst van de trappistenavond wordt door het Genootschap van Boudelo geschonken aan de productie van een nieuw boek geschonken.
Rob Baetens werkt dezer dagen een jeugdboek af: "De Dubbelschat van Boudelo". Een vervolg op 'De Schat van Boudelo' uit 1997. Deze keer wordt het grote grondgebied van Boudelo met het Waasland en Zeeland als schatkaart gezet.
Naast het bier wordt het boek dus ongetwijfeld een begeerd item door liefhebbers Boudelo en van spannende verhalen.

Achteraf konden de liefhebbers de overblijvende bieren aankopen of verder degusteren indien er een BOB bij was. Iedereen raakte veilig thuis.

Bekijk de foto's