Taal / Langue / Language

Boek nog snel je kaarten in voorverkoop !
Het Genootschap van Boudelo organiseert leuke activiteiten voor jong en oud en tegen een zeer gunstige prijs. Telkens een schot in de roos. Eerstvolgende activiteit waar u niet op mag ontbreken:

KERSTCONCERT IN KERK KLEIN-SINAAI
Warme gezangen door het Gentse Gemengd koor Cum Splendore op de gezelligste zaterdag van het jaar... Net voor Kerst!
Mozart speelde in 1765 op het orgel van Boudelo. En ook de chocolade werd door Boudelo in België gebracht. U komt nog meer leuke verhalen te weten.

 

WANNEER: Zaterdag 20/12/2014 om 19u00
Waar: Kerk OLV Onbevlekt Ontvangen, Kasteelstraat 1, 9190 Klein-Sinaai (Stekene)
KAARTEN: voorverkoop 10 euro ~ kassa 13 euro ~ kinderen -12 j gratis
Aperitief en kersthapjes inbegrepen.


INFO EN KAARTEN:
Bakkerij Veldeman, Brugse Heirweg 70, Klein-Sinaai

Overschrijving van 10 euro per persoon op rekeningnummer BE49001717634671
Genootschap van Boudelo, Kasteelstraat 29A, 9190 Klein-Sinaai
Tel 0495/55 70 54
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.boudelo.be


MEER OVER KOOR CUM SPLENDORE
In 20 jaar tijd heeft het koor tal van huwelijksmissen, radiomissen en diverse gelegenheidsvieringen opgeluisterd. Op het programma stonden o.m. een ‘Valentijnsconcert’, passieconcerten, lenteconcerten, kerstconcerten, zomerconcerten op tournees in Frankrijk,... al dan niet in samenwerking met andere koren, instrumentale ensembles, orkesten en solisten. Cum Splendore was ook te horen in het Requiem van Fauré, het Weihnachtsoratorium en de Johannespassie van J.S. Bach en het Te Deum van Purcell.
Het koor was in 2009 en 2010 ook op de bootjes van Odegand, de jaarlijkse opener van het Festival van Vlaanderen in Gent.
Het repertoire is steeds zo breed mogelijk en wordt ieder jaar uitgebreid met nieuw werk van Vlaamse componisten, diverse vormen van wereldmuziek en bekende en minder bekende klassieke koorwerken.
2012 was een feestjaar waarin het koor haar 20-jarig bestaan viert. Dat hebben ze onder meer gedaan met een reeks van drie concerten waarin ze het beroemde Gloria van Antonio Vivaldi uitvoerden samen met het Drongens Kamerorkest. Op 11 november hernamen we dit werk wegens groot succes van ons vorige optreden. Deze keer werd het aangevuld met nieuw repertoire uit de Italiaanse opera's van Händel. Het was een feestelijk barokconcert!
Cum Splendore heeft zich nooit toegespitst op één stijl.
Het repertoire is zo breed mogelijk en wordt ieder jaar uitgebreid met nieuw werk van Vlaamse componisten, wereldmuziek en bekende en minder bekende klassieke koorwerken.


DIRIGENT: Pascal Lestaeghe (°1986) volgde zijn eerste zanglessen aan de academie van Veurne bij Karolien De Meyer. Daarna ging hij studeren aan de kunsthumaniora van Brussel en later bij Dina Grossberger aan het Lemmensinstituut. Als bariton was hij o.a. te zien in de voorstelling 'Solitude' voor muziektheater Transparant en als Guglielmo (Cosi fan tutte) voor Scoppio di Vesuvio (Gent). Na deel uitgemaakt te hebben van de klas van Marcos Pujol op het Gentse Conservatorium ging hij zich recentelijk verdiepen in musicologische en kunstwetenschappen aan de UGent.
Als Ensemblezanger is Pascal ondermeer verbonden aan het Octopus kamerkoor, kamerkoor El Grillo, Pantarhei en Ex tempore. Zo Had Pascal het voorrecht te mogen samenwerken met o.a. dirigenten als Bart Van Reyn, Florian Heyerick, Phillipe Herreweghe, Otavio Dantone, Richard Eggar, Martino Faggiani, Ludovic Morlot, Michel Tabachnik en Evelino Pidò.
Als Solist verleent hij regelmatig zijn medewerking aan andere koren en kleinere ensembles. Pascal is sinds 2011 artistiek leider van mannenkoor 'Cibus Spiritualis, Ertvelde en sinds kort ook van het gemengd koor 'Cum Splendore, Gent'.

https://sites.google.com/site/collegiumcumsplendore/

 

PIANIST Jan Vanlerberghe, geboren in 1986 te Veurne, begon zijn pianostudies in 1999 bij Diony D'Haenen in de stedelijke muziekacademie van beovengenoemde stad. Daarna volgde hij een jaar les bij Bart Verhulst in de stedelijke muziekacademie van de naburige stad Poperinge. Vanaf 2001 vervolgde hij zijn pianostudie bij Dorotea Haers in de kunsthumaniora van Gent. In 2006 won hij de eerste prijs in de Dexia Classics wedstrijd kamermuziek. Ondertussen was hij ook begonnen aan het afronden van zijn pianostudie aan het koninklijk conservatorium van Gent, bij Vitaly Samoshko, alwaar hij in 2013 als pianist afstudeerde. Momenteel hij is ook als begeleider, leraar en componist actief


Programma kerstconcert 20 december 2014 in Klein-Sinaai
Beata Viscera                                      Pétorin (c. 1220)
Gloria sei dir gesungen                      Johan Sebastian Bach (1685-1750)
Es ist ein Ros entsprungen                Michael Praetorius (1571-1621)
The little drummer boy                      H. Simeone, H. Onorati, Katherine K.Davis
Away in a manger                               William J Kirkpatrick (1838-1921)
God rest you merry, gentlemen       David Willcocks (arr) 1919
Hark! The herald angels sing             Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Ding dong! Merrily on high                16de eeuws arr Charles wood
For the beauty of the earth               John Rutter (1945)
We wish you a merry Christmas       arr John Rutter (1945)
Vrede                                                     Piet Stryckers
Maria die zoude                                   T: 18eE, M: (1609)
Er is een kindeke geboren op aard   (Vlaams van voor 1900)
Nu zijt wellekome Jesu, lieve Heer  Vlaams (1627)
Een kint gheboren in Bethlehem      Vlaamse zetting (1609)
Herders hij is geboren                         Vlaams  (1682)
Swing low, sweet  chariot                   negro spiritual
Go tell it to the mountain                   negro spiritual
Stille Nacht                                            Fr. Gruber (1778)