Taal / Langue / Language

Op zaterdag 20 december bracht Gemengd koor Cum Splendore een prachtig Kerstconcert in de kerk van Klein-Sinaai.
Het Genootschap van Boudelo organiseerde hiermee een laatste activiteit in het kader van de voorbije Boudelo-tentoonstelling. Met de heropleving van de Abdij van Boudelo zullen een aantal vaste activiteiten behouden blijven zoals de trappistenavond, wandeling en het kerstconcert.

Vooraf was er een mooie receptie met belegde toastjes, cava en heerlijke fricandon met zwarte bulling en een toespraak van voorzitter Jozef De Wilde.
Grote vuurfakkels werden aangestoken en het koor kwam van achteraan de kerk voor het eerste lied 'Beata Viscera' zorgde meteen voor de gepaste sfeer. Een ruim publiek luisterde daarna aandachtig naar 20 liederen. Het repertoire ging van middeleeuws met Pétorin naar Bach en zo naar de modernere kerstliederen die we allemaal kennen uit de 19de en 20ste eeuw.

Tussendoor bracht Tony De Wilde het verhaal van Mozart die ooit de Abdij van Boudelo bezocht en twee teksten uit het liederboek van Boudelo.
Om de verrassing compleet te maken werd de recente ontdekking bekendgemaakt dat chocolade voor het eerst in 1635  door de abt van Boudelo werd ingevoerd. Symbolisch kreeg iedereen chocolade mee naar huis.
Bekijk de foto's