Taal / Langue / Language

Zaterdag 17/10/2015: 14u00 - 17u00
VZW Durme en het Genootschap van Boudelo organiseren een unieke namiddag om de naamdag van Boudewijn Van Boekel te vieren, stichter van de Abdij van Boudelo.
800 jaar geleden kwam Boudewijn van Boekel als eerste kluizenaar naar de bossen van Sinaai, waar nu het stiltegebied en de Fondatie van Boudelo ligt. De eerste jaren waren zeker spannend: de bouw van hutten en al vastend overleven op wat men aan eetbaars vond of kreeg waren zeker moderne survivaltochten waardig.


Natuurvereniging vzw Durme en het Genootschap van Boudelo slaan de handen in elkaar. Ter ere van het naamfeest van Boudewijn organiseren we een wandeling doorheen zijn oorspronkelijke verblijfplaats: de bossen van de Fondatie  van  Boudelo. Geschiedenis en natuur gaan er hand in hand.

Hoe kon Boudewijn 800 jaar geleden overleven in de bossen, in regen en kou? Welke eetbare planten vond hij in het bos? En hoe maakte hij zijn schuilhut?
We gaan met de hele familie op stap in een van de mooiste  bossen  van  onze  streek.  De  kinderen vertrekken  met  een  aparte  gids  voor  een programma  op  maat,  vertrek  en  eindplaats  zijn gelijk.


Kinderprogramma
We bouwen een echte schuilhut, proeven van noten die we  vinden  in  het bos  en  leren  stevige knopen maken. Kan jij je stil voortbewegen in het bos? Wie kan zich helemaal  inleven in de rol van kluizenaar?
We nemen je mee op een spannende tocht. Mensen van de jeugdbeweging en de organisatie doen de begeleiding. Voor kinderen van 5 tot 15 jaar.


Programma voor volwassenen
Gidsen  nemen  je  mee  door  de  Fondatie  van  de 11de eeuw. Waar  zie  je nog tekenen van  zijn  rijke geschiedenis? Welke  planten  kon  Boudewijn  eten?
Hoe maakte hij vuur? We sluiten af met lekkere proevertjes bij het vuur. 

Na afloop kunnen volwassenen het werk van de kinderen bewonderen en kan iedereen genieten van soep, versnaperingen en een drankje.


Het ideale moment om een gesigneerd boek de Schat van Boudelo van Rob Baetens aan te schaffen of om de tips uit de wandeling te oefenen in praktijk. De streekbieren Dobbelken en Boudelo zijn eveneens te koop.

 

Praktisch
We verzamelen om 14 uur aan de kruising van de Aartdreef en de Liniedreef, op de grens tussen Sinaai en Stekene.
Rond 17 uur eindigen we aan het boswachtershuisje, even verderop.
Inschrijven vooraf bij vzw Durme (bel naar 09 348 30  20  of  mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Deelname  kost  6  euro  voor  leden van  vzw Durme, 8 euro voor niet leden.
Schrijf na bevestiging het bedrag over op BE52 00122999 0009 (vzw Durme). 

 

Bekijk Folder