Taal / Langue / Language

 

IMG_4779Grote belangstelling afgelopen vrijdag 4 april 2014 voor de Trappistendegustatie. De organisatoren van het Genootschap van Boudelo en de website Klein-Sinaai hadden alle middelen ingezet om de polyvalente zaal van het Ontmoetingscentrum Boudelo onherkenbaar te maken. De felle neonlichten werden uitgelaten en vervangen door kaarsen en huiselijke lampekappen op de tafels. De muren werden bekleed met bierplakkaten van de te proeven trappisten.Hoewel het publiek op voorhand niet wist wat de avond zou brengen, waren er toch meer dan 80 inschrijvingen. Een onverhoopt succes. De zaal had slechts een capaciteit voor 60 personen, dus de mensen die er niet konden bijzijn krijgen als eerste een uitnodiging voor de volgende degustatie.

Bekijk de foto's

IMG_4737Het succes is ongetwijfeld te verklaren door de populariteit en de hype van bieren de laatste jaren. Maar ook de doeltreffende reclame die werd gemaakt via flyers, affiches in de handelszaken, op facebook, in het weekblad Rondom en op diverse websites die evenementen promoten.

De avond werd ingeleid door Tony De Wilde die het publiek verwelkomde. Daarna was het historicus Harry Van Royen die een korte historiek gaf van de cistercienzers, de orde die aan de basis ligt van trappist en waartoe ook de Abdij van Boudelo behoorde. De goesting naar een eerste proevertje werd meteen beloond met een Achel Bruin. Daarna volgde de andere bieren: Westmalle Trippel, Chimay Blauw, Rochefort 8, Westvleteren 12, La Trappe Blond, Zundert, Boudelo Bruin, Orval en Westmalle Bruin.

IMG_4743Tussendoor werden er royaal hapjes rondgedeeld. Peperkoek met een schijfje bloedworst, Worstenbrood, Frans brood met kruidenkaas en tomaat, Gebakken woudham en Croque monsieur.

Achteraf kon men nog unieke trappisten als Benno Trappist, Westvleteren 8 en ook Boudelobier aankopen.

De deelnemers waren enthousiast over het concept van deze geslaagde avond. We kijken al uit naar de volgende editie.

Volgende trappistenavond is op zaterdag 11/04/2015
Link naar editie 2015