Taal / Langue / Language

Dit is de gezelligste trappistenavond uit de streek!
Ontdek de geschiedenis van de Trappisten, de verschillende abdijen en brouwerijen Proef daarbij de lekkerste Trappisten- en Abdijbieren en de heerlijke hapjes.
Bierkenner Harry Van Royen stelt naast de bekende trappisten ook enkele lekkere abdijbieren en de nieuwste trappisten voor, maar zoals steeds is ook de wereldberoemde Westvleteren 12° de apotheose van de avond.De vierde trappistenavond gaat door op de lopende fototentoonstelling. In de zaal bent u omringd door oude dorpsfoto’s en stukjes geschiedenis.Tip voor nieuwe bewoners of mensen die nog meer geheimen van Klein-Sinaai willen kennen.
Kortom: iedereen welkom

Gegidste wandelingen "Historisch Klein-Sinaai"
Zondag 7 mei 2023 om 10.00 uur en 14.00 uur.

Op deze gegidste wandelingen tonen en vertellen wij u de geschiedenis en andere wetenswaardigheden over Klein-Sinaai. We laten op de stopplaatsen korte getuigenissen horen van oude bewoners. De wandeling van 3 km gaat langsheen o.a. het Station, Kasteel Ter Eiken, Beeweg, Oorlogskamp Bruinhemden, pastorij en kerk. We vertellen hoe Klein-Sinaai een grote invloed had op de TV-reeks "De Geschiedenis van Vlaanderen".
Na de wandeling hebt u de mogelijkheid van de verbazing te bekomen bij een Boudelobiertje, jenever, koffie of frisdrank.

Gidsen: Linda Schelfhout en Tony De Wilde

Datum: zondag 7 mei 2023
- Ochtendwandeling van 10.00 uur tot 12.00 uur
- Namiddagwandeling van 14.00 uur tot 16.00 uur

VERTREK: Stationsplein, Koebrugstraat 14, Klein-Sinaai.

Aantal deelnemers beperkt, reserveren noodzakelijk.
Toegang: GRATIS

Reservatie: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. of 0495/55 70 54

Dit is de gezelligste trappistenavond uit de streek!
Ontdek de geschiedenis van de Trappisten, de verschillende abdijen en brouwerijen Proef daarbij de lekkerste Trappisten- en Abdijbieren en de heerlijke hapjes.
Bierkenner Harry Van Royen stelt naast de bekende trappisten ook enkele lekkere abdijbieren en de nieuwste trappisten voor, maar zoals steeds is ook de wereldberoemde Westvleteren 12° de apotheose van de avond.De vierde trappistenavond gaat door op de lopende fototentoonstelling. In de zaal bent u omringd door oude dorpsfoto’s en stukjes geschiedenis.Trappistenavond van Abdijbier tot Westvleteren.
Zaterdag 12 november 19u00
Het Genootschap van Boudelo laat je proeven van de beste Trappisten- en Abdijbieren.
We stellen de nieuwste en beste trappisten voor. Uiteraard ook de wereldberoemde Westvleteren 12° is er opnieuw bij.
Harry Van Royen, historicus en gids, neemt ons mee naar de rijke geschiedenis van trappisten- en abdijbieren en de levenswijze van de monniken. Hij vertelt bij elk bier ook enkele wetenswaardigheden. Daarbij wordt uitgelegd waarom de trappistenbieren een authentiek product zijn. Tussendoor allerlei gepaste lekkernijen. De zaal wordt omgedoopt tot een ouderwets café.
Deelname bedraagt 22 euro, toegang, bieren en lekkernijen inbegrepen.
Graag inschrijven vóór 10/11/2022.
Info en reservatie: 0495/55 70 54 of via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. met vermelding van naam en aantal deelnemers. De betaalgegevens worden u doorgegeven en de kaarten liggen klaar bij het onthaal.

 

 

Er zit méér in een plekje dan je denkt... Vandaag de dag landbouwgrond, een verloren plekje in Stekene. Maar in de late ijstijd een meer, in de steentijden kampementen en in de middeleeuwen een machtige abdij! Zo zie je maar dat er een heel rijk verleden recht onder je voeten zit. Kom het ontdekken, beleven en doen!

Kaas- en wijnavond door het Genootschap van Boudelo
Zaterdag 27 april 2019 om 19u30.

Enkel in voorverkoop: 18 euro
~ Variatie van heerlijke kazen
~ Vele soorten noten en fruit
~ Ruim assortiment brood
~ 1/2 fles degustatiewijn
~ Verrassingsoptreden
~ Gezellige sfeer
~ Wijnbar

Info: 0495/55 70 54 - Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. - www.boudelo.be

Reservatie met vermelding van naam en aantal: Rek: BE46973144219836

Het Genootschap van Boudelo laat je proeven van de beste Trappisten- en Abdijbieren.
Bierkenner Harry Van Royen stelt de nieuwste trappist Zundert 10 voor. Lekkere abdijbieren (Guldenberg) en uiteraard ook de wereldberoemde Westvleteren 12° is er opnieuw bij.

Warme kerstliederen door kamerkoor Muzenisse op de gezelligste dag van het jaar... Op tweede Kerst!

Als waardige afsluiter van het feestjaar 800 jaar Klein-Sinaai, organiseren we een kerstconcert in de vernieuwde kerk van Klein-Sinaai. Na het succes en de gezellige sfeer van vorige edities mag u zeker niet ontbreken met familie en vrienden.

WANNEER: Dinsdag 26/12/2017 om 20u00. Deuren open vanaf 19u30.

WAAR: Kerk OLV Onbevlekt Ontvangen, Koebrugstraat 2, 9190 Klein-Sinaai (Stekene)

Kaarten VVK: 10 euro
Kaarten kassa: 13 euro
Kinderen tem 12 jaar: gratis

Reserveer tijdig uw kaart, zodat we ons kunnen voorzien op het aantal deelnemers op tel 0495/55 70 54, Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Voorverkoop:
Overschrijven: Uw reservering ligt vast na overschrijving van 10 euro per persoon op rekeningnummer BE46973144219836 met vermelding van uw naam.
Kaarten in voorverkoop ook verkrijgbaar bij Bakkerij Veldeman, Brugse Heirweg 70, 9190 Klein-Sinaai.

Dit is de gezelligste trappistenavond uit de streek!
Ontdek de geschiedenis van de Trappisten, de verschillende abdijen en brouwerijen Proef daarbij de lekkerste Trappisten- en Abdijbieren en de heerlijke hapjes.
Bierkenner Harry Van Royen stelt naast de bekende trappisten ook enkele lekkere abdijbieren en de nieuwste trappisten voor, maar zoals steeds is ook de wereldberoemde Westvleteren 12° de apotheose van de avond.De vierde trappistenavond gaat door op de lopende fototentoonstelling. In de zaal bent u omringd door oude dorpsfoto’s en stukjes geschiedenis.Kaasavond door het Genootschap van Boudelo
Zaterdag 7 december 2019 om 19.00 uur in OC Boudelo.
18 euro (enkel in voorverkoop)
~ Gratis aperitief
~ Variatie van heerlijke kazen
~ Vele soorten noten en fruit
~ Ruim assortiment brood
~ Sfeervolle muziek
~ Gezellige sfeer
~ Wijn - trappisten - streekbieren

Geen kaasliefhebber?
Ook vleesbordjes te verkrijgen op bestelling.
Info: 0495/55 70 54 - Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. - www.klein-sinaai.be ...

Kaarten te verkrijgen bij Bakkerij Veldeman of 
Overschrijving met vermelding van naam en aantal: Rek: BE46973144219836

of schrijf in via https://kleinsinaai.be/index.php/inschrijven

Het Genootschap van Boudelo organiseert het tweede kerstconcert. Na het succes en de gezellige sfeer van vorig jaar mag u zeker niet ontbreken met familie en vrienden.

KERSTCONCERT IN KERK KLEIN-SINAAI.
Warme kerstliederen door het Gentse Gemengd koor Cum Splendore op de gezelligste zaterdag van het jaar... Net voor Kerst! Verwelkoming met gratis heerlijke cava en de zelfgemaakte hapjes.
U kunt de avond zelf nog kaarten verkrijgen, maar reserveren per mail naar Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. kan ook zodat we ons kunnen voorzien op het aantal deelnemers.

WANNEER: Zaterdag 19/12/2015 om 19u30. Verwelkoming met hapje en drankje vanaf 19u00.
WAAR: Kerk OLV Onbevlekt Ontvangen, Kasteelstraat 1, 9190 Klein-Sinaai (Stekene)
KAARTEN: 12 euro ~ kinderen tem 12 j gratis
Aperitief en kersthapjes inbegrepen.


Zondag 24/04/2016: ERFGOEDDAG THEMA RITUELEN: Rondleidingen op kerkhof Klein-Sinaai, unieke stukken en verhalen uit abdij van Boudelo, uitleg fietsenwijding in Kerk Klein-Sinaai.
Tony De Wilde en Rudi Malfliet van het Genootschap van Boudelo toonden in de kerk unieke stukken uit de abdij van Boudelo. Rudi Malfiet gaf uitleg over de betekenis van Den Lesten Stuyver. Een vroegere herberg, maar ook een oud pelgrimsoord van Boudelo.

Op zaterdag 14 februari 2015 om 20 uur organiseren de vzw d’EUZIE en het Reynaertgenootschap de 23ste Herman Heyselezing in het oud-Stationsgebouw, Stadionstraat te Stekene. Gastspreker is archeoloog Philippe de Smedt (UGent). De laureaat van de Eos Gouden Pipet 2013 (als meest beloftevolle Vlaamse onderzoeker, zie http://eoswetenschap.eu/artikel/archeoloog-philippe-de-smedt-wint-eos-gouden-pipet) zal zich toespitsten op de detectie van archeologische sites via bodemsensoren en het plaatsen van de archeologische elementen binnen hun vroegere landschappelijke context.

De titel van de lezing luidt: ‘Van Klein-Sinaai tot Stonehenge: op zoek naar het verleden met bodemsensoren.’ Hij deed baanbrekend onderzoek op de site van de Boudelo-abdij in Klein-Sinaai, waar diverse onderzoekers ‘Willem’, de Reynaertdichter, situeren. Recent verrichtte hij onderzoek in Stonehenge. Tijdens de avond zal Marcel Ryssen de figuur van Reynaertbeeldhouwer Albert de Smedt, grootvader van de spreker, belichten en Rik van Daele verbindt werk van de Sint-Niklase kunstenaar met werk van Luc Tuymans. De toegang tot de lezing is gratis. Nadien is er tijd voor een informele babbel bij een Reynaertbiertje. De lezing wordt georganiseerd ter ere van en in nagedachtenis aan Herman Heyse (1937-1992), medestichter en redacteur van Tiecelijn en stichtend voorzitter van d’EUZIE.

De website Klein-Sinaai.be en Genootschap van Boudelo houden op zaterdag 11 april 2015 de tweede Trappistendegustatie-avond. Gezellig samen-zijn en een leuke babbel terwijl u geniet van de degustaties van trappistenbieren met gepaste hapjes zoals trappistenpaté of potjesvlees, eigen fricandon....

Te proeven: La Trappe, Chimay, Westmalle, Achel, Orval, Westvleteren 12, Rochefort, Boudelo limited edition.
Harry Van Royen, historicus en gids neemt ons mee naar de rijke geschiedenis van trappisten- en abdijbieren en de levenswijze van de monniken. Hij vertelt bij elk bier ook enkele wetenswaardigheden. Daarbij wordt uitgelegd waarom de Trappistenbieren een authentiek product zijn. Naast de bekende trappisten, kunt u ook proeven van de wereldbekroonde Westvleteren 12°.

In april organiseerde het Genootschap van Boudelo een trappistenavond. De opbrengst gaat integraal naar het nieuwe boek van Rob Baetens. Het boek zal door het Genootschap worden gepromoot en telt maar liefst 236 blz.
De abdij van Boudelo is van de landkaart geveegd, maar blijft even mysterieus als de verzonken wereld van Atlantis. De geest van Boudelo leeft voort en inspireert…
Na het eerste boek over De Schat van Boudelo uit 1997, kon een vervolg niet uitblijven.
Schrijver Rob Baetens, Isabelle Van Overtvelt en Tony De Wilde van het Boudelogenootschap gaven afgelopen zondag het startschot voor de campagne.
Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 12/06/2015 om 20u00 in de bib van Stekene. Iedereen is welkom.

Het Genootschap van Boudelo laat je proeven van Trappisten- en Abdijbieren.
Bierkenner Harry Van Royen stelt naast de bekende trappisten ook enkele lekkere abdijbieren en de nieuwste trappisten voor, maar ook de wereldberoemde Westvleteren 12°.
Ontdek de geschiedenis van de Trappisten, de verschillende abdijen en brouwerijen
Graag vooraf inschrijven www.klein-sinaai.be/trappistenavond
Grote Zaal O.C. Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene (Klein-Sinaai) om 19u30.

Zondag 08/03/2015: BEZOEK AAN EENDENKOOI
Wist je dat de naam Koebrug in Klein-Sinaai afkomstig is van 'Kooi' of 'Eendenkooi'?
Die eendenkooi, verborgen in het Stiltegebied, gaan we op zondag 08 maart om 14u bezoeken met gids Andre Verstraeten van vzw Durme.
Zeker een aanrader!

De Abdij van Boudelo had verschillende eendenkooien. Een eendenkooi is een grote vijver waar diverse soorten in het wild levende eenden werden gevangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen.
Ontdek tijdens deze wandeling hoe het hier rond de eendenkooi vroeger in z'n werk ging. We trekken dwars door de bossen om enkele onbekende plekjes te bekijken. Deze activiteit vraagt aangepaste schoenen én voldoende moed om het onbekende te ontdekken.

Deze activiteit gaat door onder begeleiding van gids André Verstraeten.

Vertrek zondag 08/03/2015 om 14u00 aan Liniedreef - Weimanstraat, Sinaai
Deelname 5 euro (kinderen -12 jaar gratis)
Graag op voorhand inschrijven, ter plaatse afrekenen.
Inbegrepen een gepast hapje en jenever of frisdrank. Boudelobier te koop.

PARCOURS IS DROOG, MAAR GOEDE WANDELSCHOENEN ZIJN ZEKER AANGEWEZEN !

 

Het feestcomité Klein-Sinaai organiseert een nieuwe editie van de Boudelofeesten.
Zaterdag 16/07/2016: Varieténamiddag voor gepensioneerden en 60+
Muziek door Hugo Moeskops. Klik hier voor meer info
Zondag 17/07/2016: 47ste Boudelofeesten
12u15: Speenvarken
15u00: Surprise gaaibolling, pannenkoeken/ijs en springkasteel (voor de kinderen)
Klik hier voor meer info

Met ruim 90 deelnemers was de voorbije Trappistenavond een nog groter succes dan vorig jaar.
Ook de niet-alcoholdrinkende chauffeurs mochten plaatsnemen in de zaal, want de verhalen en weetjes die verteld werden door Harry Van Royen over trappist waren voor iedereen interessant.


De website Klein-Sinaai.be en Genootschap van Boudelo houden op zaterdag 11 april 2015 de tweede Trappistendegustatie-avond. Gezellig samen-zijn en een leuke babbel terwijl u geniet van de degustaties van trappistenbieren met gepaste hapjes zoals trappistenpaté of potjesvlees, eigen fricandon....

Te proeven: La Trappe, Chimay, Westmalle, Achel, Orval, Westvleteren 12, Rochefort, Boudelo limited edition.
Harry Van Royen, historicus en gids neemt ons mee naar de rijke geschiedenis van trappisten- en abdijbieren en de levenswijze van de monniken. Hij vertelt bij elk bier ook enkele wetenswaardigheden. Daarbij wordt uitgelegd waarom de Trappistenbieren een authentiek product zijn. Naast de bekende trappisten, kunt u ook proeven van de wereldbekroonde Westvleteren 12°.

Op zaterdag 20 december bracht Gemengd koor Cum Splendore een prachtig Kerstconcert in de kerk van Klein-Sinaai.
Het Genootschap van Boudelo organiseerde hiermee een laatste activiteit in het kader van de voorbije Boudelo-tentoonstelling. Met de heropleving van de Abdij van Boudelo zullen een aantal vaste activiteiten behouden blijven zoals de trappistenavond, wandeling en het kerstconcert.

Vooraf was er een mooie receptie met belegde toastjes, cava en heerlijke fricandon met zwarte bulling en een toespraak van voorzitter Jozef De Wilde.
Grote vuurfakkels werden aangestoken en het koor kwam van achteraan de kerk voor het eerste lied 'Beata Viscera' zorgde meteen voor de gepaste sfeer. Een ruim publiek luisterde daarna aandachtig naar 20 liederen. Het repertoire ging van middeleeuws met Pétorin naar Bach en zo naar de modernere kerstliederen die we allemaal kennen uit de 19de en 20ste eeuw.

Tussendoor bracht Tony De Wilde het verhaal van Mozart die ooit de Abdij van Boudelo bezocht en twee teksten uit het liederboek van Boudelo.
Om de verrassing compleet te maken werd de recente ontdekking bekendgemaakt dat chocolade voor het eerst in 1635  door de abt van Boudelo werd ingevoerd. Symbolisch kreeg iedereen chocolade mee naar huis.
Bekijk de foto's

Zaterdag 17/10/2015: 14u00 - 17u00
VZW Durme en het Genootschap van Boudelo organiseren een unieke namiddag om de naamdag van Boudewijn Van Boekel te vieren, stichter van de Abdij van Boudelo.
800 jaar geleden kwam Boudewijn van Boekel als eerste kluizenaar naar de bossen van Sinaai, waar nu het stiltegebied en de Fondatie van Boudelo ligt. Hoe kon hij met zijn volgelingen overleven in de bossen, in regen en kou? Welke eetbare planten vond hij in het bos? En hoe maakte hij zijn schuilhut?

Kinderprogramma
We bouwen een echte schuilhut, proeven van noten die we  vinden  in  het bos  en  leren  stevige knopen maken. Kan jij je stil voortbewegen in het bos? Wie kan zich helemaal  inleven in de rol van kluizenaar?
We nemen je mee op een spannende tocht. Mensen van de jeugdbeweging en de organisatie doen de begeleiding. Voor kinderen van 5 tot 15 jaar.


Programma voor volwassenen
Gidsen  nemen  je  mee  door  de  Fondatie  van  de 11de eeuw. Waar  zie  je nog tekenen van  zijn  rijke geschiedenis? Welke  planten  kon  Boudewijn  eten?
Hoe maakte hij vuur? We sluiten af met lekkere proevertjes bij het vuur. 

Na afloop kunnen volwassenen het werk van de kinderen bewonderen en kan iedereen genieten van soep, versnaperingen en een drankje.


Het ideale moment om een gesigneerd boek de Schat van Boudelo van Rob Baetens aan te schaffen of om de tips uit de wandeling te oefenen in praktijk. De streekbieren Dobbelken en Boudelo zijn eveneens te koop.
Bekijk Folder

Op zaterdag 19/12/2015 organiseerde het Genootschap van Boudelo het tweede Kerstconcert. Het Gentse koor Cum Splendore zong prachtige kerstliederen. Het talrijk opgekomen publiek was enthousiast. Het team van Gerard Meuleman maakte lekkere hapjes. Vooraf en tijdens de pauze werd ervan gesmuld. In zijn toespraak gaf de secretaris een korte beschrijving van de avond en het koor. Voorzitter Tony De Wilde gaf een overzicht van de voorbije activiteiten en benadrukte het belang dat ook op gemeentelijk vlak moet worden geschonken aan infopanelen over Boudelo voor de dagjestoerist, fietser of wandelaar. Sinaai en Moerbeke geven alvast het voorbeeld.
Na afloop werd nog lange tijd nagepraat met Boudelobier in de hand in de gezellig verwarmde kerk.
Bekijk de foto's

Het Genootschap van Boudelo organiseert het tweede kerstconcert. Na het succes en de gezellige sfeer van vorig jaar mag u zeker niet ontbreken met familie en vrienden.

KERSTCONCERT IN KERK KLEIN-SINAAI.
Warme kerstliederen door het Gentse Gemengd koor Cum Splendore op de gezelligste zaterdag van het jaar... Net voor Kerst!
Graag reserveren zodat we ons kunnen voorzien op het aantal deelnemers.
Boek snel je kaarten via deze link naar het inschrijvingsformulier.

WANNEER: Zaterdag 19/12/2015 om 19u30. Verwelkoming met hapje en drankje vanaf 19u00.
WAAR: Kerk OLV Onbevlekt Ontvangen, Kasteelstraat 1, 9190 Klein-Sinaai (Stekene)
KAARTEN: 12 euro ~ kinderen tem 12 j gratis
Aperitief en kersthapjes inbegrepen.

Afgelopen zondag 8 maart kwamen 50 deelnemers opdagen om de geheimen te ontdekken van de eendenkooi van Boudelo. De visvijvers in de Hooidreef van vroegere weekendverblijven zijn reeds bekend, maar de eendenkooi tussen Liniedreef en Hooidreef is een groot mysterie. Vandaar het initiatief om een wandeling in te richten met dit als hoogtepunt.

Het Genootschap van Boudelo laat je proeven van Trappisten- en Abdijbieren.
Bierkenner Harry Van Royen stelt naast de bekende trappisten ook enkele lekkere abdijbieren en de nieuwste trappisten voor, maar ook de wereldberoemde Westvleteren 12°.
Ontdek de geschiedenis van de Trappisten, de verschillende abdijen en brouwerijen
Graag vooraf inschrijven op deze link:
www.klein-sinaai.be/trappistenavond
Grote Zaal O.C. Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene (Klein-Sinaai) om 19u30.

- Zondag 08/03/2015: Bezoek aan de eendenkooi van Boudelo

- Zaterdag 11/04/2015: Trappistenavond Van Boudelo tot Westvleteren

- Vrijdag 12/06/2015: Persvoorstelling bib 'De Dubbelschat van Boudelo' met Rob Baetens

- Vrijdag 26/06/2014 - Zondag 28/06/2014: Viering 700 jaar Stekense Vaart

- Vrijdag 16/10/2015: Naamdag Boudewijn van Boekel

- Zaterdag 19/12/2015: Kerstconcert Klein-Sinaai

Zondag 08/03/2015: BEZOEK AAN EENDENKOOI
Wist je dat de naam Koebrug in Klein-Sinaai afkomstig is van 'Kooi' of 'Eendenkooi'?
Die eendenkooi, verborgen in het Stiltegebied, gaan we op zondag 08 maart om 14u bezoeken met gids Andre Verstraeten van vzw Durme.
Zeker een aanrader!

De Abdij van Boudelo had verschillende eendenkooien. Een eendenkooi is een grote vijver waar diverse soorten in het wild levende eenden werden gevangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen.
Ontdek tijdens deze wandeling hoe het hier rond de eendenkooi vroeger in z'n werk ging. We trekken dwars door de bossen om enkele onbekende plekjes te bekijken. Deze activiteit vraagt aangepaste schoenen én voldoende moed om het onbekende te ontdekken.

Deze activiteit gaat door onder begeleiding van gids André Verstraeten.
Vertrek om 14u00 aan Liniedreef - Weimanstraat, Sinaai

 

Boek nog snel je kaarten in voorverkoop !
Het Genootschap van Boudelo organiseert leuke activiteiten voor jong en oud en tegen een zeer gunstige prijs. Telkens een schot in de roos. Eerstvolgende activiteit waar u niet op mag ontbreken:

KERSTCONCERT IN KERK KLEIN-SINAAI
Warme gezangen door het Gentse Gemengd koor Cum Splendore op de gezelligste zaterdag van het jaar... Net voor Kerst!
Mozart speelde in 1765 op het orgel van Boudelo. En ook de chocolade werd door Boudelo in België gebracht. U komt nog meer leuke verhalen te weten.

De tentoonstelling 'De Onvoltooide Puzzel van het Verleden' zit erop. In totaal kwamen bijna 600 bezoekers langs en werd het boek 'Monnikenwerk' door velen gekocht. Een verslag met foto's van alle activiteiten vind je hier

 

De lang verwachte academische lezing op 24 oktober van professor Wim De Clercq kon op heel belangstelling rekenen uit Klein-Sinaai en daarbuiten.
Onderwerp was de geschiedenis van de abdij,de recente bodemonderzoeken die in 2011 en 2012 werden uitgevoerd en de archeologische vondsten die daaruit voortkwamen. In het nieuwe boek 'Monnikenwerk' wordt het hele verhaal tot in detail uitgespit. Wie de tentoonstelling niet bezocht , kan in bovenstaand filmpje een idee krijgen van wat werd uitgelegd.

Na het succes van de trappistenavond, organiseerde het Genootschap van Boudelo een Abdijbrunch.
Dankzij het prachtige herfstweer, konden alle gasten buiten plaatsnemen aan lange tafels. Alle gasten kregen een idee wat de kok in de abdij van Boudelo aan de monniken serveerde.
Bekijk de foto's

 

Op zondag 5 oktober werd een onder een stralende zon een uitgebreide wandeltocht georganiseerd op de abdijsite Boudelo. Waar stond de abdij precies en hoe groot was ze? Werd Reynaert in Boudelo geschreven? Geschiedenis, 3D-kaarten en anekdotes met gids Linda Schelfhout en Tony De Wilde.
Jenever of frisdrank inbegrepen.
We wandelden vanuit het OC Boudelo richting het Boudelomonument. Langs herberg den Lesten Stuyver en de Boudelohoeve  naar de archeologische site, waar we de contouren van de abdij zagen uitgetekend staan in het weiland. De dag voordien lijnden we met Edy Hofman van Heemkring D'Euzie en gids Linda Schelfhout de contouren op wetenschappelijke manier af.  Met 3D-tekeningen kregen de bezoekers een idee hoe groot de abdij was en waar ze stond.

Zondag 21 september vertrok een groep van 30 fietsers, 5 begeleiders en een volgwagen om de restanten van Boudelo in de omgeving van Klein-Sinaai te ontdekken. Wie wenste, kon eerst iets drinken of de tentoonstelling bezoeken. Om 14.00 vertrok de groep onder de professionele begeleiding van Sportcomité Het Vliegend Wiel. Eerste tussenstop was het Boudelomonument waar Rudi Malfliet en Tony De Wilde uitleg gaven over de geschiedenis van het monument en van Boudelo.

Bekijk de foto's

Naar aanleiding van de lopende tentoonstelling De Onvoltooide Puzzel van het Verleden organiseert het Genootschap van Boudelo en Sportcomité Het Vliegend Wiel een fietstocht. Gids Tony De Wilde toont u de mooiste plekjes in de buurt en ontrafelt de geheimen in het landschap. Op diverse stopplaatsen een woordje uitleg van de bewoners of Boudelo-specialisten.
Onderweg drankje inbegrepen. Achteraf worden verse pannenkoeken gebakken.
Stopplaatsen: Boudelomonument, Boudelohoeve, Leysdonk, Pieter Heydensveer, Kruiskapel, Coudenborm.

Zondag 21/09/14 om 14:00
Totaal 25 km
Deelname: 5 euro; Inschrijven bij Tony De Wilde  - Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. - 0495/55 70 54

Bekijk de Route

IMG_4779Grote belangstelling afgelopen vrijdag 4 april 2014 voor de Trappistendegustatie. De organisatoren van het Genootschap van Boudelo en de website Klein-Sinaai hadden alle middelen ingezet om de polyvalente zaal van het Ontmoetingscentrum Boudelo onherkenbaar te maken. De felle neonlichten werden uitgelaten en vervangen door kaarsen en huiselijke lampekappen op de tafels. De muren werden bekleed met bierplakkaten van de te proeven trappisten. Bekijk de foto's

Volgende trappistenavond is op zaterdag 11/04/2015
Link naar editie 2015