Taal / Langue / Language

'BOUDELO KRIJGT EEN GEZICHT'

 

Zaterdag 11 mei vanaf 14.00 was er de Boudelo-namiddag.

 

- De geschiedenis van de abdij, werd verteld door Rudi Malfliet.

 

- Figuranten brachten de middeleeuwen weer tot leven.

 

- Er was een wandeling op het stiltepad waardoor men kon zien hoe de abdij er moet hebben uitgezien in 3D vanuit alle invalshoeken.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORSTELLING WEBSITE BOUDELO.BE

Op de website staat de geschiedenis van de abdij van Boudelo Klein-Sinaai (Stekene)
Daarnaast is er een schat aan informatie zoals oude kaarten, illustraties, tekeningen, kunst van de abdij, de museumcollectie in het Stedelijk Museum Sint-Niklaas.
Jong en oud kunnen voortaan online genieten van dit stukje Vlaamse geschiedenis.
 

 

BODEMSCAN ONTHULT MIDDELEEUWSE LANDSCHAPPEN
De archeologen konden een heel grote oppervlakte reconstrueren in 3D, zonder de bodem te verstoren.

Het archeologische onderzoek is nog in volle gang, dus daar mag nog niets over gezegd worden.
De bodemscantechniek door bodemkundigen kreeg wereldwijd wel heel wat persaandacht. Zelfs NBC news pikte het nieuws op. Het artikel zal u ook kunnen inkijken.

 

 

BOUDELO IN 3D
De organisatoren zullen pers en publiek laten kennismaken met de foto’s van de opgravingen, oude kaarten en ze maakten zelfs een 3D-ontwerp van de abdij in Google Earth. Ook dit wordt in primeur getoond op 11 mei.
De bewoners van Klein-Sinaai zullen de abdij voor het eerst kunnen zien vanuit alle invalshoeken, zoals ze er tot 1578 moet hebben uitgezien vóór de verwoesting.

 

 

 

VERTELLERS EN FIGURANTEN BRENGEN MIDDELEEUWEN TOT LEVEN
Rudi Malfliet, historicus en abdijkenner vertelt de bezoekers over de geschiedenis van de abdij, het brouwen van bier, Reynaert De Vos en beantwoordt vragen over het klooster.

Figuranten brengen het leven in de middeleeuwen tot leven. Er wordt gekookt, kledij gemaakt en landbouw bedreven zoals toen.

Maar er worden ook middeleeuwse gevechten gedemonstreerd door ridders en krijgers. De kinderen zullen zich als echte Tempeliers kunnen uitleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOEGANG IS GRATIS.

 

Voor verdere inlichtingen: Tony De Wilde – 0495/04 52 31 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.