Taal / Langue / Language

We bevinden ons in het wondermooie Oost-Vlaamse Waasland. Vanuit Lokeren vertrekt er een fietsroute ontwikkeld door de Stichting Open Kerken. Ze neemt je mee langs kerken en kapellen door middel van een verrassend verhaal uit de religieuze geschiedenis.
FIETSROUTE ‘HELSE OORLOG-HEMELSE VREDE’ ( 52.9 km)
 
Wanneer je nu door dit prachtig stukje Waasland fietst, kan je je moeilijk voorstellen dat hier ooit de frontlinie lag van een 80 jaar durende oorlog vanaf de late 16deeeuw. Waarvoor zou men 80 jaar strijden? Religie! De Franse overheersing op het einde van de 18de eeuw betekende voor vele religieuze instellingen de genadeslag. Kloosters, abdijen en kerken werden aangeslagen en verkocht om afgebroken te worden of om een nieuwe seculiere bestemming te krijgen. Dit is de regio waar de kerstening het eerst doorbrak en waar de grote machtige abdijen domineerden. Nu is het vooral gekend voor zijn hemelse natuur en stiltegebieden.
Bekijk hier de interactieve kaart of via Route-You.

De brochure ‘Helse Oorlog-Hemelse vrede’ is gratis beschikbaar bij de Toeristisch infokantoren van Lokeren, Moerbeke-Waas, Stekene, Sint-Niklaas en Waasmunster evenals bij de ‘Open Kerk’ in Klein-Sinaai. Je kan de fietsbrochure ‘Helse oorlog-Hemelse vrede’ ook hier downloaden. 
http://www.openkerken.eu/uploads/circuits/lokeren/OK-Lokeren-site_..pdf