Taal / Langue / Language

Deze wandeling start aan het Zomerhuis en hier is het gemakkelijk parkeren.
De Oude Spoorwegroute volgen tot aan de Vaart of het Kanaal van Stekene. We lopen over de Vaartbrug en slaan linksaf tot het pompgemaal.
We blijven de Vaart volgen tot we na enkele kilometers de Koebrug bereiken. De huidige betonnen Koebrug dient ter vervaning van de prachtige ijzeren ophaalbrug die werd opvergeplaatst naar het Domein Bokrijk. Hier trokken paarden de schuiten op sleep naar de kaaien. We gaan rechts richting 'De Stuiver' en Links zien we de Boudelohoeve.
We nemen vervolgens de heimeerschstraat en volgen die bijna tot het eind. De Heimeerschen dienden als stallingen voor de vele soldatenpaarden. Want de Spaanse en Franse maar ook van de Engelse, Schotse en Deense soldaten vertoefden in de meersen. De soldaten eisten van de boeren graan en hooi. Men spreekt nog steeds van de 1ste, 2de en 3de Meeda en woord afgeleid van het engelse Meadow.
We komen nu in de prachtige bosrijke gbieden van de Meulevijverstraat, eertijds een zeer onveilig gebied vanwege de rondzwervende horden wolven.
Aan de laatste bocht in de Heimeersstraat gaan we rechtsaf om op Bosdorp de hoofdweg te bereiken. Ietwat verder volgen we rechts de spoorwegroute tot aan ons vertrek.